Druge

Medenina

Je zlitina bakra in cinka in ima spremenljive lastnosti, saj je razmerje med zlitinama lahko različno. Uporabnost medenine je vsestranska, saj jo lahko uporabljamo za nakit, posode, skulpture, za dele pohištva itd. Medenina je pri nas dobavljiva v palicah in pločevini v različnih dimenzijah.

druge-medenina

Svinec

Je težka kovina, modrikasto bele barve, ki na zraku potemni v temno sivo barvo. Je zelo mehka in raztezna ter izjemno prilagodljiva kovina s slabo električno prevodnostjo. Izredno je odporna na korozijo. Uporablja se v gradbeništvu, za akumulatorje, za obrobe strešnih oken, v kroglah in šibrah, v medicini za zaščito pred rentgenskim sevanjem, kot del spajk ter kot element, ki preprečuje nastanek galvanskega člena.

Debelina plošč: od 0,50 mm

Debelina trakov: od 0,50 mm

Širina traku: od 200 mm

Prenesi dokumentacijo

druge-svinec

Titan cink

Titan cink pločevina je zmes cinka, bakra in titana. Predhodnica te pločevine je pocinkana pločevina, ki so ji dodali še titan, ki je znan kot najtrdnejša kovina na zemlji. Izdelki iz te pločevine so izredno trdni in vzdržljivi. Pločevina se uporablja tako za zunanje kot notranje izdelke. V gradbeništvu za strehe, fasade in krovsko kleparske izdelke. Sicer je na tržišču še precej nov material, vendar že zelo priljubljen.

Debelina plošč: od 0,30 mm

Debelina trakov: od 0,60 mm

Širina traku: od 200 mm

Prenesi dokumentacijo

druge-titan-cink